actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

Keepersschool


Het keepersbeleid voor de Jongste Jeugd teams en de O12-Juniorenteams van Hockeer is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met het keepen bij hockey, zodat ze de juiste keuze kunnen maken en veilig in het doel staan. Vanaf de O14-Junioren hebben de meeste teams een vaste keeper.

Keepen bij de Jongste Jeugd

Bij de Jongste Jeugd is het de bedoeling dat, aan de hand van een schema, iedereen om de beurt een wedstrijd keept. Het is aan te raden de speler, die op zaterdag keeper is, de donderdag voorafgaand naar de keeperstraining te sturen. Tijdens deze training zullen de keepers gewend raken om met een keeperuitrusting in het doel te staan. Men krijgt de basisbeginselen van het keepen geleerd. Hierdoor staan de spelers met iets meer vertrouwen in het doel. Vaak wordt dan gezegd, dat deze speler die week maar aan 1 teamtraining hoeft deel te nemen (moet natuurlijk niet).

Mocht er in de O10-tallen iemand zijn, die aangeeft het keepen erg leuk te vinden, dan is het aan te raden degene twee of drie wedstrijden achter elkaar te laten keepen. Het liefst tegen een sterke en een zwakkere tegenstander. Op deze wijze krijgt hij te maken met een wedstrijd waar hij veel te doen krijgt en een wedstrijd waar hij niet veel te doen krijgt. Hierdoor krijgt hij een duidelijk beeld wat het is om te keepen. Het is niet de bedoeling om hem altijd te laten keepen. Maak ook geen schema van maar een paar spelers, maar laat iedereen keepen. Ook voor een spits is het belangrijk om te weten wat het is om te keepen, dan kunnen ze deze ook makkelijker passeren.

Keepen bij de Junioren

Vanaf de O12-junioren is er steeds vaker een vaste keeper per team. Het is aan te raden deze keeper iedere week naar de keeperstraining te sturen. Hier zal hij verder geschoold gaan worden. Als er nog geen vaste keeper is, is het ook mogelijk om te werken met een kleinere groep, die aangegeven heeft het wel leuk te vinden, maar nog niet toe zijn aan vast keepen.

Bij de O14-junioren is er meestal een vaste keeper per team. Tijdens de training voor de O14- en O12-junioren wordt dieper ingegaan op de basis en de verschillende technieken van het keepen. Ook wordt er scherper op de afwerking gelet.

De O18- en O16-teams hebben een vaste keeper. Tijdens de training van de O18- en O16-junioren ligt de lat nog hoger op de afwerking van de technieken van het keepen.

Wanneer is de training?

De keeperstraining bij Hockeer wordt in de regel op donderdagavond gegeven. Check de website voor de actuele trainingstijden.

18:00 - 19:00 uur Training jongste jeugd

19:00 - 20:00 uur Training O14- en O12-junioren

20:00 - 21:00 uur Training O18- en O16-jeugd

De trainingen worden gegeven door Simon Swartjes (gediplomeerd gevorderde keeperstrainer).

Open voor andere clubs

Aangezien er veel vraag is naar speciale keeperstraining bij hockeyverenigingen heeft Hockeer besloten haar keeperstraining open te stellen voor keepers van andere hockeyverenigingen. De kosten voor deelname van niet-Hockeer leden aan deze trainingen zijn € 35,- voor 7 trainingen.

Foto: Felix Kortrijk / Shortrich Photography

 

Sponsoren

Zoeken