actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

Trainingen


In principe worden alle jongste jeugd teams (vanaf de O10) en de juniorenteams in de gelegenheid gesteld om 2x per week te trainen. De Funkeys, Benjamins en O8-teams trainen 1x per week.

Spelregels voor de training

• Opkomst is verplicht!
• Voor de eerste teams geldt dat het zonder duidelijke reden afwezig zijn bij de training gevolg heeft voor de plaats in het team.
• Trainingen afzeggen moeten tijdig bij de trainer via de app mét een duidelijke reden.
• Tijdens de training draagt men sportkleding (geen spijkerbroek), bitjes, scheenbeschermers en kunstgrasschoenen. Het is niet toegestaan om caps, petten of andere hoofddeksels te dragen en ook geen sieraden.

Wanneer er regelmatig teveel spelers voor de training afzeggen, moet de coach of manager dit doorgeven aan de trainingscoördinator. Deze kan dan beslissen om de training van meerdere teams samen te voegen.

Wanneer er structureel te weinig spelers aanwezig zijn bij een training, wordt er in overleg met de manager en lijncoördinator één vaste training vastgesteld en een tweede ‘inloop’ training. Deze training vindt met meerdere (gelijkgestemde) teams plaats.

Trainers

Voor de trainingen is een aantal gekwalificeerde trainers beschikbaar en er wordt een beroep gedaan op geschikte ouders en junioren. De club stimuleert het initiatief van ouders om training te geven. De trainers uit de ‘eigen kweek’ worden door de trainingscoördinator begeleid.

Hockey Food

De trainers van alle jongste jeugd teams en de junioren volgen de oefeningen van Hockey Food. Hockey Food bevat kant-en-klare trainingen met spelgerichte oefenstof volgens de laatste inzichten van de KNHB. De oefenstof voor de trainingen bevat een bepaalde opbouw; wekelijks staan er één of twee nieuwe trainingen klaar, afhankelijk van de leeftijdscategorie. Zo is er een doorlopende opbouw in de trainingen voor alle teams. De trainers hebben via de pc of mobiel toegang tot deze trainingen.

Training geven

Training geven is leuk! Het is gebruikelijk en het wordt zeer op prijs gesteld, dat de spelers uit de hogere teams training geven aan spelers uit de lagere teams. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding. Natuurlijk stellen we het zeer op prijs als ouders training willen geven of trainers willen ondersteunen. Opgeven kan via trainingscoö[email protected]

Foto: Felix Kortrijk / Shortrich Photography

 

Sponsoren

Zoeken