actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

Veldhockey junioren


Hockey is een teamsport. Sportiviteit, gezelligheid en prestatie staan bij onze club voorop. De kinderen leren samen iets met elkaar te doen, samen iets op te bouwen en samen verantwoordelijk te zijn voor de sfeer en de sportiviteit binnen een team. Van het allergrootste belang is natuurlijk dat de kinderen met plezier hockeyen.

Trainingen

De Junioren- en de E-teams trainen twee keer per week. Funkeys, Benjamins en O8-teams trainen een keer per week. Het actuele trainingsschema kun je vinden op de website.

Wedstrijden

Tijdens de wedstrijden zijn scheenbeschermers, bitje en clubtenue verplicht. Sportiviteit en behulpzaamheid, niet alleen binnen de teams, maar zeker ook binnen de vereniging en natuurlijk ook naar de tegenstander toe, zijn belangrijk bij Hockeer. Houd er rekening mee dat hockey een teamsport is. We rekenen er op dat je alle wedstrijden aanwezig bent.

Begeleiden van de teams

De coaches en de managers begeleiden de jeugdteams en zijn daarmee uiterst belangrijke schakels binnen de vereniging. Wij streven naar een coach en een manager per jeugdteam. Samen coachen levert immers meer plezier op. Het is gewoon heel leuk om coach te zijn!

Positief begeleiden

Er komt best veel opvoeden kijken bij het trainen en coachen van teams. Daarom ontvangen coaches en managers een handboek met praktische, tactische en technische tips en is het mogelijk om de KNHB e-module ‘een beetje opvoeder’ te volgen. Hierin wordt ingegaan op de pedagogische kant van het coachen van een team. Dit doen we omdat we het als Hockeer heel belangrijk vinden dat alle kinderen met veel plezier, sportiviteit en respect kunnen sporten. En de coach en manager vervult hierin een hele belangrijke rol. Samen met de ouders, begeleiders én de trainers.

Vrijwilligersdiensten

Zonder vrijwilligers kan geen enkele sportclub bestaan! Bij inschrijving kun je aangeven hoe je als vrijwilliger een steentje zou kunnen bijdragen (rij- en fruitdiensten voor de teams zijn overigens verplicht). Wij vragen aan alle ouders om voor ieder spelend kind minimaal een keer in de herfstcompetitie en een keer in de lentecompetitie een bardienst te draaien, bij de wedstrijdtafel te helpen of om een andere vrijwilligersdienst te doen.

Meer weten over de spelregels?

Een overzicht van alle spelregels kun je hier vinden.


NIEUW BIJ HOCKEER

In welk team of welke groep start je?

Na de inschrijving word je ingedeeld bij een team of bij een trainingsgroep. (Jongste) jeugdleden worden in principe ingedeeld bij een team of bij een trainingsgroep op leeftijd. Jouw leeftijd op 1 oktober bepaalt in welke categorie je wordt ingedeeld. Dat gebeurt meestal op de volgende manier:

Funkeys: een programma voor 4- en 5-jarigen
Dit programma bestaat uit een aantal themalessen waarin op een speelse manier loopscholing en balvaardigheid worden geleerd, ook zijn er oefeningen met knotsen (als voorloper op het ‘echte’ hockey) en stokken met ringen. De Funkeys trainen 1 keer in de week en spelen nog geen wedstrijdjes.

Benjamins: een programma voor 5- en 6-jarigen
Na het Funkey programma volgt een Benjamin programma. De Benjamins leren spelvormen met en zonder bal, doen meer oefeningen doen met bal en stick en leren de basisbeginselen van het hockey. De benjamins trainen 1 keer in de week en spelen nog geen wedstrijdjes.

O8-categorie: een programma voor 6- en 7-jarigen
Je speelt in een team, traint 1 keer in de week en speelt op zaterdag wedstrijdjes met een drietal of viertal op een achtste veld.

O9-categorie: een programma voor 7-jarigen
Je speelt in een team, traint 2 keer in de week en speelt zaterdag wedstrijdjes met een zestal op een kwart veld.

O10-categorie: een programma voor 8-jarigen
Je speelt in een team, traint 2 keer in de week en speelt zaterdag wedstrijdjes met een achttal op een half veld.

Vanaf 10 jaar speel je in een elftal op een heel veld. Ook dan geldt weer een indeling naar leeftijd: O12-categorie is 10-11 jaar, O14-categorie is 12-13 jaar, O16-categorie is 14-15 jaar en O18-categorie is 16-17 jaar. De overgang van de ene naar de andere categorie geschiedt in principe op basis van leeftijd (automatisch aan het einde van het seizoen).

Starterstrainingen
Voor beginnende hockeyers vanaf 10 jaar organiseren we vaak speciale starterstrainingen mits er voldoende aanmeldingen zijn. Hier leer je de basisbeginselen van hockey zodat het veilig is om aan de reguliere trainingen en wedstrijden deel te nemen. Daarna word je zo snel mogelijk ingedeeld in een team.

Foto: Felix Kortrijk / Shortrich Photography

 

Sponsoren

Zoeken