actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

Zaalhockey



Zaaltrainingen

De trainingen vinden plaats in de zaal in Gronsveld (’t Vroendel) of in Margraten (sporthal de Hoven). Het streven is dat elk team minimaal 8 keer kan trainen. De meeste trainingen vinden in de late middag of de vroege avond plaats. De zaalcapaciteit is echter beperkt en er is geen ruimte om uit te wijken naar andere dagen en/of uren. Ook zijn er speciale keeperstrainingen.

Wedstrijdschema voor de zaal

Half november zal op de LISA hockey app en via LISA team de poule-indeling en het wedstrijdschema bekend worden gemaakt. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de zaal in Gronsveld.

De wedstrijden vinden in het weekend plaats, op zaterdag of op zondag. De juniorenteams spelen 2 wedstrijden van 2x20 minuten in een blok van 3 wedstrijden. De O10 teams spelen 2 wedstrijden van 25 minuten (per wedstrijd!) in een blok van 4 wedstrijden. Het thuisteam speelt altijd de eerste en de laatste wedstrijd. In totaal zijn er 4 speeldagen, waarvan 1 speeldag thuis. Er kunnen maximaal 12 spelers aan een wedstrijd meedoen, inclusief de keeper (in het veld staan 5 spelers en een keeper).

De thuiswedstrijden van Hockeer vinden altijd op zondag plaats.

Wat heb je nodig?

Voor zaalhockey heb je een aparte zaalhockeystick nodig, een zaalhockeyhandschoen én zaalschoenen. En natuurlijk draag je ook gewoon je ‘bitje’ en scheenbeschermers.

Aparte contributie

Voor de zaalhockey geldt een aparte contributie. De contributie zal op dezelfde manier worden geïnd als de veldhockeycontributie. Van degenen die automatische incasso hebben, wordt het van de bank afgeschreven. De anderen krijgen per email de factuur waarna ze het geld zelf moeten overmaken. 

Actieve rol van de ouders

Van de ouders wordt ook bij de zaalhockey verwacht dat ze een –actieve- rol vervullen. Elk team dat thuis speelt levert een zaalwacht (18+). Het team regelt zelf wie er wanneer zaalwacht is en geeft dit door aan de zaalleiding. De taak van de zaalwacht is met name ervoor zorgen dat de zaal speelklaar, de wedstrijden op tijd kunnen beginnen en het bijhouden van de stand. Ouders met een scheidsrechterkaart wordt gevraagd eens een wedstrijd te fluiten. Uiteraard zal er bij uitwedstrijden ook moeten worden gereden.

Welke teams kunnen zaalhockeyen?

Vanwege de beperkte zaalruimte kunnen niet alle veldteams deelnemen aan de zaalhockeycompetitie. Afhankelijk van de beschikbare zaalruimte en de belangstelling wordt er ieder seizoen gekeken of er juniorenteams aan het zaalhockey kunnen deelnemen.

Foto: Felix Kortrijk / Shortrich Photography

 

Sponsoren

Zoeken