actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 
Bestuur

AED aanwezig in clubhuis!

Nieuws afbeelding 31-5
Beste Hockeerders, 

Dankzij de inspanningen van Walther van Mook is er een AED beschikbaar gekomen voor de club. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. 

De AED van Hockeer ligt nu in het clubhuis achter de bar. 
Achter het raam van de bar, in de gang, in het EHBO-hok en bij de bar zijn AED-signs opgehangen zodat men kan zien dat er een AED is en waar. Er komt ook nog een poster met instructie pictogrammen met betrekking tot reanimatie en gebruik van AED.

Bij een hartstilstand bij iemand op het veld of in het clubhuis vraag je om hulp van omstanders. Start reanimatie, laat iemand 112 bellen en laat iemand de AED halen. Informeer of er iemand is met een EHBO diploma, een medische achtergrond of ervaring met reanimatie/AED. Ga door met reanimeren. Sluit de AED aan zodra dat kan. Volg verder de instructies van de AED totdat de ambulance komt.

1. Start reanimatie    
2. Bel 112             
3. Gebruik AED
 
Hopelijk hebben we de AED nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn dan is het super dat die mogelijkheid er nu is.  Nogmaals zeer veel dank aan Walther van Mook.

Namens de Veiligheidscommissie Hockeer,

Dennis Bergmans

Sponsoren

Zoeken