actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 
Arbitrage

Scheidsrechter cursus

Nieuws afbeelding 24-9

Beste ouders,

Jullie hebben ongetwijfeld zelf ervaren hoe belangrijk het is als er goed gefloten wordt en iedereen de spelregels correct toepast. Goede spelregelkennis is dan ook erg belangrijk in de hockeysport.

De KNHB stelt dat: "Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart hebben gehaald." Hockeer heeft vanwege het belang van goede spelregelkennis de scheidsrechterskaart verplicht gesteld vanaf de ‘Onder16’ teams en hoger. Deze leden zullen de wedstrijden van de jeugdleden fluiten.
 Verder verwachten we dat één ouder van het team bij alle Junioren wedstrijden (‘Onder12’ tot en met ‘Onder18’ teams) meefluit. Deze ouders moeten ook een scheidsrechterskaart behaald hebben om te mogen fluiten.

Voor alle leden die nog geen kaart hebben behaald (en wel moeten behalen), geïnteresseerde spelers uit de ‘Onder 14’ teams en geïnteresseerde ouders organiseren we, nu het najaarseizoen begonnen is, weer een spelregelcursus, die wordt afgesloten met een examen. Jullie zijn van harte welkom om deel te nemen.

Wat houdt de cursus in?

·       Op maandag 3 oktober (van 20.30u tot 22.00u) en op donderdag 6 oktober (van 20.00u tot 21.30u) worden er cursus avonden gehouden. Tijdens deze avonden zullen de regels een keer doorgelopen worden en worden er nog wat tips gedeeld. Deelnemers kunnen (op basis van aanmelden) een van deze avonden aanschuiven.

·       De cursus wordt ondersteund door een online leermodule (ELO, Electronische LeerOmgeving) van de KNHB. Na aanmelden, wordt de online leermodule door Hockeer voor je aangevraagd en krijg je in een aparte mail een link naar de ELO. Daarin vind je alle spelregels overzichtelijk uitgelegd met een aantal filmpjes erbij. Maak hier goed gebruik van!! Je kunt de cursus op je eigen tempo doorlopen en tot het examen zo vaak herhalen als je wilt. De ervaring heeft geleerd dat je de grootste slagingskans hebt, als je de tijd neemt om deze module helemaal door te nemen (duurt ca. 2 uur). Wacht er dus niet mee tot het laatste moment, maar begin er op tijd mee! Na het behalen van het examen is de module nog 90 dagen beschikbaar.

·       Op maandag 10 oktober (van 20.30u tot 22u) en op donderdag 13 oktober (van 20.00u tot 21.30u) organiseren we vragenuurtjes voor diegenen die nog vragen hebben. We zullen de deelnemers tegen die tijd vragen of ze behoefte hebben hier aan deel te nemen.

·       De cursus wordt afgesloten met een online toets (het examen). Die maak je vanuit huis. De toets bestaat uit 30 vragen en duurt 40 minuten. Heb je dyslexie, dan kunnen we voor jou de dubbele tijd aanvragen.
 We hebben 3 data voor deze toets bij de bond gereserveerd. Je moet je opgeven voor één van deze data. De toets momenten zijn:  maandag 17 oktober om 20u, dinsdag 18 oktober om 20u en woensdag 19 oktober om 20u.

 

Hoe aanmelden?

Stuur een email naar [email protected] met je naam, adres, geboortedatum en emailadres. Je krijgt van Hockeer een lidnummer en vervolgens binnen een week van de bond een link naar de cursus. Geef in deze mail ook aan of je tijdens een cursusavond aanwezig wilt zijn (zo ja, welke), voor welk toetsmoment je je in wilt schrijven en of je dyslexie hebt. Je ontvangt vervolgens binnen een week van de bond een link met toegang tot de cursus.

Let op: aanmelden betekent de toets maken! Indien je zonder geldige reden niet komt opdagen bij het examen brengen we de examenkosten à € 7,50 per deelnemer in rekening.  

 

We wensen iedereen een hele leuke, leerzame en goede cursus toe.

 

Namens de arbitragecommissie,

Ronald George en Femke Buiter

 

Sponsoren

Zoeken