actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

* jeugd_algemeen m&l

Hockey is een teamsport. Een teamsport is behalve leuk, bijzonder vormend voor kinderen. Zij leren samen iets met elkaar te doen, samen iets op te bouwen en samen verantwoordelijk te zijn voor de sfeer en de sportiviteit binnen een team.
Van het allergrootste belang is natuurlijk dat de kinderen met plezier hockeyen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
Pascal Bougie, lijncoördinator meisjes AB
Simone Janssen, lijncoördinator meisjes CD
Edith Wijssen, lijncoördinator meisjes D
Noud Schaper, lijncoördinator jongens ABCD


Leeftijdscategoriën (de leeftijdsgrens is 1 oktober)

D = 10- en 11-jarigen (elftallen)

C = 12- en 13-jarigen

B = 14- en 15-jarigen

A = 16- en 17-jarigen

De overgang van de ene naar de andere categorie geschiedt in principe op basis van leeftijd (automatisch aan het einde van het seizoen).
 

Coaches:

De coaches zijn de primaire begeleiders van de jeugdteams en zijn daarmee uiterst belangrijke schakels binnen de vereniging. Het streven is gericht op twee coaches per jeugdteam. Samen coachen levert immers meer plezier op. Het is gewoon heel leuk om coach te zijn! Er is een handboekvoor coaches.


De taken van een coach bestaan uit:


- het opzetten van de communicatie (zoals afspraken en opkomst v.w.b. wedstrijden, trainingen en fluiten)

- het organiseren van vervoer naar en vanuit wedstrijden met ouders van de teamleden

- regelmatig overleg met de trainer over hockeytechnische en tactische aandachtspunten

- het regelmatig bezoeken van trainingen van het team

- maken van teamopstellingen en wissels (eventueel in overleg met andere coaches wanneer spelers worden "geleend”)

- aanspreken van spelers op hun gedrag, waarbij positief en opbouwend coachen het uitgangspunt is, kortom het enthousiasmeren van een team!

- ontvangst van bezoekende teams (afgeven van koffiefiches en wegwijs maken)

- onderhouden van contacten met de relevante elftalcoördinator in de TC over het reilen en zeilen van het team

- invullen van het wedstrijdformulier op de juiste wijze, omdat er anders een boete opgelegd kan worden door de KNHB.


Wedstrijdformulier:


De uitslagen worden ingevuld via het DWF, digitale wedstrijdformulier. Coaches en scheidsrechters vullen dus samen via de mobiel, laptop of computer in.
De handleiding over het hoe en de lijst met scheidsrechterskaarten en nummers liggen in de bak van de scheidsrechters achter de bar.

Voor vragen en het doormailen van de uitslag: Hélène Talboom, telefoon:
043-4078062 of mail naar [email protected].


Spelregels, trainingen en wedstrijden:

Spelregels

Voor de elftal regels klik hier.
 
 

Trainingen:

De junioren en de E-teams trainen twee keer per week. Tijdens de trainingen hebben de jeugdleden bij zich: de juiste (hockey)schoenen, scheenbeschermers, bitje en makkelijke kleding. Kun je een keer echt niet komen trainen, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan de trainer. Dit is belangrijk! Het is voor de trainers van groot belang om te weten hoeveel leden er komen trainen. Daarmee wordt rekening gehouden met het uitzetten van de oefeningen. Als je op het laatste moment onverhoopt niet kan komen trainen, neem dan telefonisch contact op met je trainer(s).

Voor het trainingsschema: zie rubriek actueel / trainingsschema.
 

Ben je een ouder of jeugdlid en lijkt het je leuk om trainingen te geven of wil je meer weten wat er van je verwacht wordt, neem dan contact op met de trainingscoördinator van de TC.


Wedstrijden:

Tijdens de wedstrijden zijn scheenbeschermers, bitje en clubtenue verplicht.

Sportiviteit en behulpzaamheid, niet alleen binnen de teams, maar zeker ook binnen de vereniging en natuurlijk ook naar de tegenstander toe, staan hoog in het vaandel bij Hockeer.
 
In noodgevallen kan men zich voor een wedstrijd afmelden. Dit moet dan zo spoedig mogelijk gebeuren bij de coach. Let op: hockey is een teamsport. Afzeggen betekent in principe dat je je team in de steek laat.

 

-Bij thuiswedstrijden krijgt u een mailtje als u als ouder bent ingedeeld voor een bardienst (zie ook barschema onder rubriek actueel). De spelers vanaf 13 jaar kunnen worden ingedeeld als scheidsrechter. Zij krijgen daarover dan een mail. Tevens is een fluitbeurt te vinden onder de rubriek arbitrage.

-Bij uitwedstrijden kunt u worden ingedeeld om te rijden (zie hiervoor afspraken met de coach dan wel het rijschema op de teampagina na inloggen). Raadpleeg regelmatig de site en de mail in verband met eventuele wijzingen in de wedstrijdschema’s. Dit wedstrijdschema is te vinden onder de rubriek actueel.
 
 
UITLEEN REGLEMENT MATERIALEN HV HOCKEER
 

De tas met keepersspullen, uitloopmaskers, ballentas met hockeyballen en trainingshesjes die u heeft ontvangen voor het komende hockeyseizoen zijn eigendom van Hockeer, behoudens eigen materiaal.

De

kosten voor een nieuwe gevulde keepertas, uitloopmasker en gevulde ballentas zijn hoog, dat is ook de reden waarom Hockeer er voor wil zorgen dat de spullen in goede staat blijven verkeren.


Het is belangrijk dat het volgende reglement wordt nageleefd:

De coach is verantwoordelijk voor de ontvangen/uitgeleverde spullen.

Bij schade door toedoen van een keeper, team of enig ander persoon, moet er altijd contact worden opgenomen met de materiaalcommissie. De kosten voor reparatie/vervanging zal worden bepaald door de materiaalcommissie en zal door de verantwoordelijk moeten worden betaald.

Bij verlies van enig materiaal moet er altijd contact worden opgenomen met de materiaalcommissie voor vervanging. De kosten voor vervanging zal door de verantwoordelijk moeten worden betaald.

Voor vervanging van riempjes kunt u, via email, contact opnemen met de materiaalcommissaris, die zal zorgen voor nieuwe. Vermeld in de email team en kluisnummer en de nieuwe riempjes zullen in de kluis gelegd worden. Iedere tas heeft 2 reserve riempjes, dus als er een stuk is, meldt dit dan tijdig zodat er altijd reserves zijn.

Voor vervanging/reparatie van ander materiaal neem, per email, contact op met de materiaalcommissaris.

Geen eten en drinken in de tas bewaren.


Het e-mailadres van de materiaalcommissie: [email protected]

Aan het einde van ieder seizoen dienen alle spullen te worden ingeleverd. De data hiervoor worden op de website bekend gemaakt. Mochten er dan spullen ontbreken dan zullen deze door de verantwoordelijke betaald dienen te worden.


Onderstaand treft u een overzicht aan van wat de spullen kunnen kosten.


Artikel

Prijs

Helm

€ 200,00

Halsplaat

€ 15,00

Body

€ 65,00

Elleboog bescherming

€ 40,00

Tok man

€ 17,00

Tok vrouw

€ 15,00

Keeperbroek

€ 85,00

Handschoen links

€ 110,00

Handschoen rechts

€ 80,00

Legguards

€ 335,00

Klompen

€ 230,00

Tas

€ 40,00

Totaal keeperset *

€ 1.232,00

Keeperset jongste jeugd*

€ 575,00

Ballentas

€ 12,50

Ballen

€ 2,80

per stuk

Uitloopmaskers

€ 40,00

per stuk


* Set prijs is gebaseerd op een OBO set voor een gemiddelde keepers


Cadier & Keer, maart 2013

 
s