actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

* jeugd_jj m&l


Foto: Felix KortrijkHockey is een teamsport. Een teamsport is behalve leuk, bijzonder vormend voor kinderen. Zij leren samen iets met elkaar te doen, samen iets op te bouwen en samen verantwoordelijk te zijn voor de sfeer en de sportiviteit binnen een team. Met plezier hockeyen met elkaar en voor elkaar staat hierbij voorop.
 
Lid worden?

Via het tabblad 'lid worden?' kun je je kind inschrijven als proeflid bij Hockeer. Proefleden kunnen altijd maximaal 3 keer mee trainen om te kijken hoe ze het vinden. Daarna kun je beslissen of ze door willen gaan. Je gaat dan ook contributie betalen.

Na de inschrijving worden jeugdleden ingedeeld bij een trainingsgroep. (Jongste) jeugdleden worden in principe ingedeeld op leeftijd, dit kan al vanaf 4 jaar (de leeftijd op 1 oktober bepaalt de indeling). Dat gebeurt meestal op de volgende manier:

 

Funkeys: een programma voor 4- en 5-jarigen

Dit programma bestaat uit een aantal themalessen waarin de kinderen op een speelse manier loopscholing en balvaardigheid krijgen, ook zijn er oefeningen met knotsen (als voorloper op het ‘echte’ hockey) en stokken met ringen. De kinderen trainen 1x in de week op de woensdagmiddag.


Benjamins: een programma voor 5- en 6-jarigen

Vanuit het Funkey programma groeien kinderen door naar een Benjamin programma. Bij de Benjamins doen ze nog steeds spelvormen met en zonder bal, maar gaan ze ook al meer oefeningen doen met bal en stick en ze leren de basisbeginselen van het hockey. De kinderen trainen 1x in de week op de woensdagmiddag.

 

F-categorie: een programma voor 6- en 7-jarigen.

De kinderen trainen 1 keer in de week (op de woensdagmiddag) en spelen zaterdag wedstrijdjes met een drietal- of viertal op een achtste veld.

 

E6-categorie: een programma voor 7-jarigen.

De kinderen trainen 2 keer in de week en spelen zaterdag wedstrijdjes met een zestal op een kwart veld.

 

E8-categorie: een programma voor 8-jarigen.

De kinderen trainen 2 keer in de week en spelen zaterdag wedstrijdjes met een acht-tal op een half veld.

 

Vanaf 10 jaar gaan de kinderen spelen in een elftal en spelen ze op een heel veld. Ook dan geldt weer een indeling naar leeftijd: D-categorie is 10-11 jaar, C-categorie is 12-13 jaar, B-categorie is 14-15 jaar en A-categorie is 16-17 jaar. Ook hiervoor geldt dat de leeftijd op 1 oktober de indeling bepaalt.

 

Voor starters in de E en F categorie organiseren we eerst speciale starterstrainingen. Samen met nog een aantal andere kinderen doen ze balvaardigheidsoefeneningen en leren ze de basistechnieken van hockey zodat het veilig is om aan wedstrijden deel te nemen. Daarna worden ze ingedeeld in een team.


Meer vragen? Mail naar Marieke Kraak
 

Trainingen

Tijdens de trainingen draag je (hockey)schoenen (als je nog geen wedstrijden speelt, dan zijn stevige gymschoenen ook goed), scheenbeschermers, een gebitbeschermer en makkelijke kleding.


Spelregels

Wilt u meer weten over de regels van de F wedstrijden (3-tal), E6 wedstrijden (6-tal) of E8 wedstrijden (8-tal) klik hier.
 

Wedstrijden

Tijdens de wedstrijden zijn scheenbeschermers, een gebitsbeschermer en clubtenue verplicht.

Sportiviteit en behulpzaamheid, niet alleen binnen de teams, maar zeker ook binnen de vereniging en natuurlijk ook naar de tegenstander toe, staan hoog in het vaandel bij Hockeer.
 
In noodgevallen kan men zich voor een wedstrijd afmelden. Dit moet dan zo spoedig mogelijk gebeuren bij de coach. Let op: hockey is een teamsport. Afzeggen betekent in principe dat je je team in de steek laat.

 

- Bij thuiswedstrijden krijgt u een mailtje als u als ouder bent ingedeeld voor een bardienst (zie ook barschema onder rubriek actueel). De spelers vanaf 13 jaar kunnen worden ingedeeld als scheidsrechter. Zij krijgen daarover dan een mail. Tevens is een fluitbeurt te vinden onder de rubriek arbitrage.


- Bij uitwedstrijden kunt u worden ingedeeld om te rijden (zie hiervoor afspraken met de coach dan wel het rijschema op de teampagina na inloggen). Raadpleeg regelmatig de site en de mail in verband met eventuele wijzingen in de wedstrijdschema’s. Dit wedstrijdschema is te vinden onder de rubriek actueel.
 
Materialen
 
 

UITLEEN REGLEMENT MATERIALEN H.V. HOCKEER

 

De tas met keepersspullen, uitloopmaskers, ballentas met hockeyballen en trainingshesjes die u heeft ontvangen voor het komende hockeyseizoen zijn eigendom van Hockeer, behoudens eigen materiaal. De kosten voor een nieuwe gevulde keepertas, uitloopmasker en gevulde ballentas zijn hoog, dat is ook de reden waarom Hockeer er voor wil zorgen dat de spullen in goede staat blijven verkeren. Het is belangrijk dat het volgende reglement wordt nageleefd:

 

  • De coach is verantwoordelijk voor de ontvangen/uitgeleverde spullen.
  • Bij schade door toedoen van een keeper, team of enig ander persoon, moet er altijd contact worden opgenomen met de materiaalcommissie. De kosten voor reparatie/vervanging zal worden bepaald door de materiaalcommissie en zal door de verantwoordelijk moeten worden betaald.
  • Bij verlies van enig materiaal moet er altijd contact worden opgenomen met de materiaalcommissie voor vervanging. De kosten voor vervanging zal door de verantwoordelijk moeten worden betaald.
  • Voor vervanging van riempjes kunt u, via email, contact opnemen met de materiaalcommissaris, die zal zorgen voor nieuwe. Vermeld in de email team en kluisnummer en de nieuwe riempjes zullen in de kluis gelegd worden. Iedere tas heeft 2 reserve riempjes, dus als er een stuk is, meldt dit dan tijdig zodat er altijd reserves zijn.
  • Voor vervanging/reparatie van ander materiaal neem, per email, contact op met de materiaalcommissaris.
  • Geen eten en drinken in de tas bewaren.
  • Het e-mailadres van de materiaalcommissie: [email protected]

 

Aan het einde van ieder seizoen dienen alle spullen te worden ingeleverd. De data hiervoor worden op de website bekend gemaakt. Mochten er dan spullen ontbreken dan zullen deze door de verantwoordelijk betaald dienen te worden.

Onderstaand treft u een overzicht aan van wat de spullen kunnen kosten.

 

Artikel

Prijs

 

Helm

€ 200,00

 

Halsplaat

€ 15,00

 

Body

€ 65,00

 

Elleboog bescherming

€ 40,00

 

Tok man

€ 17,00

 

Tok vrouw

€ 15,00

 

Keeperbroek

€ 85,00

 

Handschoen links

€ 110,00

 

Handschoen rechts

€ 80,00

 

Legguards

€ 335,00

 

Klompen

€ 230,00

 

Tas

€ 40,00

 

Totaal keeperset *

€ 1.232,00

 

 

 

 

Keeperset jongste jeugd*

€ 575,00

 

 

 

 

Ballentas

€ 12,50

 

Ballen

€ 2,80

per stuk

Uitloopmaskers

€ 40,00

per stuk

 

* Set prijs is gebaseerd op een OBO set voor een gemiddelde keepers

Cadier & Keer, maart 2013