actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 
Bestuur

Hockeer vanaf 16 maart rookvrij

Nieuws afbeelding 5-2

Cadier en Keer, 5 februari 2019

Beste leden,


Een van de goede voornemens van H.V. Hockeer van dit jaar is om meer aandacht te geven aan een gezonde levensstijl. Dit doen we dat o.a. door ons sportcomplex rookvrij te maken. Daarom zijn wij met ingang van 16 maart 2019 een rookvrije sportclub. Op deze manier willen wij kinderen het goede voorbeeld geven als zij bij ons sporten. 


Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sportvoor meer informatie.


Wat verandert er?

Vanaf 16 maart zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit kan misschien even wennen zijn. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Hockeer onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!


Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Een rookvrij sportterrein kan zo een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.


We hopen dat je, net als Hockeer, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via Tessa Hoebers ([email protected]) of bij leden van het bestuur.


Met vriendelijke groet en namens het bestuur,


Paul Valckx,

Voorzitter