actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 
Arbitrage

Scheidsrechterscursus / Meld je aan!

Nieuws afbeelding 30-11
Beste ouders en spelers,

Zoals jullie weten is kennis van de spelregels en het hebben van scheidsrechters noodzakelijk voor het goed kunnen spelen van wedstrijden. 

Speel je zelf hockey en zou je het leuk vinden om jongere spelers te begeleiden en/of zou zelf meer kennis op te doen?
Speelt je kind hockey en zou je meer inzicht in het hockeyspel willen krijgen?
Meld je dan aan voor de spelregelcursus. 

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit een leermodule, eventueel een cursus avond (afhankelijk van de aanmeldingen) en een examen.

Na aanmelding, zullen we je aanmelden bij de KNHB en krijg je toegang tot de online leermodule (ELO, Elektronische Leer Omgeving) van de KNHB. Als je nog niet eerder aangemeld was, krijg je een aparte mail van de KNHB met een link naar de ELO. In de ELO worden alle spelregels overzichtelijk uitgelegd met een aantal filmpjes erbij. Je kunt de cursus op je eigen tempo doorlopen en, tot het examen, zo vaak herhalen als je wilt. De ervaring heeft geleerd dat de kans op slagen voor het examen het grootst is, als de tijd genomen wordt om de module helemaal door te nemen (duurt ca. 2 uur). Wacht er dus niet mee tot het laatste moment, maar begin op tijd! 


We kunnen bij voldoende interesse een cursus avond op Hockeer organiseren, waarbij we nog eens door de stof heen lopen en er vragen gesteld kunnen worden. Deze avond zal bij voldoende interesse plaatsvinden donderdag 7 december om 19.30u bij Hockeer.

De cursus wordt afgesloten met een online toets (het examen). Die maak je vanuit huis. De toets bestaat uit 30 vragen en duurt 40 minuten. 
Heb je dyslexie, dan kunnen we voor jou de dubbele tijd aanvragen. Doe je de toets liever in het Engels, dan kunnen we dat ook aanvragen.
We hebben 2 data voor deze toets bij de bond gereserveerd. Je kunt je opgeven voor een examen op één van de volgende data: dinsdag 12 december 20u of woensdag 13 december 20u. 

Hoe aanmelden?

Als je deelt wilt nemen, kan je een email sturen naar [email protected] met daarin je naam, geboortedatum en jouw eigen emailadres. Spelers let op: gebruik niet het mailadres van je ouders, zodat we kunnen zorgen voor de juiste koppeling van de scheidsrechterskaart (aan jou en niet aan een van je ouders). 
Geef in deze mail ook aan of je deel wilt nemen aan de cursusavond, op welke dag je de toets wilt doen (12 of 13 december), en of je dyslexie hebt (daar wordt extra tijd voor geregeld) dan wel de toets in het Engels wilt maken. Je ontvangt vervolgens zsm van de bond een link met toegang tot de cursus.

Deelname aan de cursus is gratis, maar let op: aanmelden betekent de toets maken! Indien je zonder geldige reden niet komt opdagen bij het examen, brengen we de examenkosten à € 7,50 per deelnemer in rekening (de kosten die Hockeer moet betalen voor jouw deelname).

Hopelijk melden zich weer veel mensen aan en kunnen we samen zorgen voor goed begeleide wedstrijden. 

Namens de arbitragecommissie,

Ronald George en Femke Buiter

 

Sponsoren

Zoeken