Nieuws
ZAALHOCKEY

Algemene informatie zaalhockey seizoen 2017-2018
22-11-2017
 
ZAALHOCKEY BIJ HOCKEER

De zaalhockeytrainingen starten in de week van 27 november.
De zaalhockeycompetitie begint in het eerste weekend van december (3 december) en eindigt eind februari (25 februari). Dat is inclusief het eerste en laatste weekend van de kerstvakantie, houd er dus rekening mee dat er dan ook gespeeld moet worden.


Wat heb je nodig?
Voor zaalhockey heb je een aparte zaalhockeystick nodig, een zaalhockey handschoentje én zaalschoenen. En natuurlijk draag je ook gewoon je ‘bitje’ en scheenbeschermers.

Zaaltrainingen
De trainingen vinden plaats in de zaal in Gronsveld (’t Vroendel) of in Margraten (sporthal de Hoven). Het streven is dat elk team minimaal 8 keer kan trainen. De meeste trainingen vinden in de late middag of de vroege avond plaats. De zaalcapaciteit is echter beperkt en er is geen ruimte om uit te wijken naar andere dagen en/of uren.
Ook zijn er speciale keeperstrainingen.


Wedstrijdschema voor de zaal
Half november zal op de LISA hockey app en via LISA team de poule-indeling en het wedstrijdschema bekend worden gemaakt. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de zaal in Gronsveld.

De wedstrijden vinden in het weekend plaats, op zaterdag of op zondag.
De juniorenteams spelen 2 wedstrijden van 2x20 minuten in een blok van 3 wedstrijden
De E8 teams spelen 2 wedstrijden van 25 minuten (per wedstrijd!) in een blok van 4 wedstrijden. Het thuisteam speelt altijd de eerste en de laatste wedstrijd. In totaal zijn er 4 speeldagen, waarvan 1 speeldag thuis.
Er kunnen maximaal 12 spelers aan een wedstrijd meedoen, inclusief de keeper (in het veld staan 5 spelers en een keeper).
De thuiswedstrijden van Hockeer vinden altijd op zondag plaats.


Aparte contributie
Voor de zaalhockey geldt een aparte contributie, nl € 75,- per speler. De contributie zal op dezelfde manier worden geïnd als de veldhockeycontributie. Van degenen die automatische incasso hebben, wordt het van de bank afgeschreven. De anderen krijgen per email de factuur waarna ze het geld zelf moeten overmaken. De facturatie zal eind januari/begin februari plaatsvinden en inning zal medio februari plaats vinden.

E8 competitie
Dit seizoen zal er voor het eerst een E8 zaalcompetitie worden gespeeld. De contributie voor de spelers van de E8 teams bedraagt € 55,00.  


Actieve rol van de ouders
Van de ouders wordt ook bij de zaalhockey verwacht dat ze een –actieve- rol vervullen. Elk team dat thuis speelt levert een zaalwacht (18+). Het team regelt zelf wie er wanneer zaalwacht is en geeft dit door aan de zaalleiding. De taak van de zaalwacht is met name ervoor zorgen dat de zaal speelklaar, de wedstrijden op tijd kunnen beginnen en het bijhouden van de stand. Ouders met een scheidsrechterkaart wordt gevraagd eens een wedstrijd te fluiten. Uiteraard zal er bij uitwedstrijden ook moeten worden gereden.     


Wie komt er in aanmerking voor zaalhockey?

Vanwege de beperkte zaalruimte voor de wedstrijden en trainingen kunnen niet alle veldteams deelnemen aan de zaalhockeycompetitie. Alle eerste en tweede teams in de leeftijdscategorie (ABCD) kunnen in ieder geval deelnemen. Dit jaar zal er ook een JE8 en een ME8 team meedoen. Als er meer zaalruimte beschikbaar is, wordt er gekeken welke teams extra in de zaal kunnen trainen. Bij te weinig of te veel inschrijvingen zullen we soms spelers aan teams moeten toevoegen. We zullen daarbij de coaches en trainers raadplegen, maar uiteindelijk heeft de Technische Commissie de beslissende stem bij de bepaling welke teams er kunnen zaalhockeyen.


 

Hoofdsponsor


Zoekfunctie

Hockeer agenda

16-6  Slotdag JJ
Hele agenda


Hockeer powered by LISA