actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

* arbitragecursussen m&l

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  
  
Elk seizoen is er een cursus voor het opleiden van scheidsrechters, met als afsluiting een examen.
 

 
SCHEIDSRECHTERCURSUS voor COACHES en GEINTERESSEERDE OUDERS
Elk jaar wordt er op Hockeer weer een cursus georganiseerd voor scheidsrechters. De KNHB verplicht elk spelend lid van 16 jaar en ouder om een kaart te halen. Maar deze cursus kan ook door niet-spelers worden gevolgd, coaches en ouders zijn van harte welkom om aan de cursus mee te doen. Met ingang van het seizoen 2012-2013 heeft de KNHB deze klassieke vorm van cursus vervangen door een meer bij deze tijd passende e-learning module. 
 
Wat houdt de e-learning module in?
Dit houdt in dat de cursisten straks zelf achter de computer de basistheorie oftewel de spelregels gaan leren. De E-learning, die met name door veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties een hoge funfactor bevat, sluit goed aan op het ‘nieuwe leren’ van (het grootste gedeelte van) de doelgroep. De cursisten ontvangen een no reply mail op het mailadres dat van hun in Lisa bekend is. In deze mail staat het wachtwoord en overige informatie om juist te navigeren in het programma.
 
Hoe lang heb ik de tijd?
Cursisten worden geacht zelf te studeren gedurende 30 dagen, hierna hebben zij geen toegang meer tot de E-learning. Na deze 30 dagen wordt het examen door een arbitragecoordinator van de KNHB op het clubhuis afgenomen. 

Is er een minimum leeftijd verbonden aan het examen?
Nee, eigenlijk niet, maar het lijkt ons verstandig dat de cursisten een minimale leeftijd hebben van 13 jaar. Alle spelers van A en B en de senioren die nog geen kaart hebben ontvangen een uitnodiging per mail. Een maximum leeftijd is er evenmin. Dus ook alle vetaranen zonder kaart mogen hun kaart halen. Behalve spelers kunnen ook ouders een kaart halen, zodat ook zij op de hoogte zijn van de spelregels en eens een wedstrijd kunnen fluiten.
 
De kosten van de cursus worden door Hockeer voldaan! 
 
Als je geen uitnodiging per mail hebt ontvangen en je wilt toch meedoen aan de cursus geef je dan op via [email protected]
 
Het bestuur/arbitragecommissie.