actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

* lidmaatschap_algemeen

Proeflidmaatschap

 

Als je graag lid wilt worden, verzoeken we je het inschrijfformulier in te vullen. Je wordt dan eerst proeflid. Proefleden kunnen binnen een periode van 4 weken altijd drie keer mee trainen om te kijken hoe ze het vinden. Voor het proeflidmaatschap hoef je niet betalen. Na de inschrijving ontvang je een bevestiging via de mail en informatie over onze club.

 

HV Hockeer werkt op het moment niet met wachtlijsten.

 

Doorgaan of niet?

Na het proeflidmaatschap beslis je of je door wilt gaan. Als je niets laat weten, wordt jouw proeflidmaatschap na 6 weken automatisch omgezet in een lidmaatschap. Het spreekt vanzelf dat je dan ook contributie gaat betalen. Lees meer over de contributie bij Hockeer contributie.

 

Wil je niet doorgaan? Stuur dan meteen (maar uiterlijk binnen 4 weken vanaf het moment dat je je hebt aangemeld) een mail naar [email protected].

 

Let op! Jeugdleden kunnen zich inschrijven vanaf 4 jaar.

 

In welk team of welke groep start je?

Na de inschrijving word je ingedeeld bij een team of bij een trainingsgroep.

 

(Jongste) jeugdleden worden in principe ingedeeld bij een team of bij een trainingsgroep op leeftijd. Jouw leeftijd op 1 oktober bepaalt in welke categorie je wordt ingedeeld. Dat gebeurt meestal op de volgende manier:

 

 

Funkeys: een programma voor 4- en 5-jarigen

Dit programma bestaat uit een aantal themalessen waarin op een speelse manier loopscholing en balvaardigheid worden geleerd, ook zijn er oefeningen met knotsen (als voorloper op het ‘echte’ hockey) en stokken met ringen. De Funkeys trainen 1 keer in de week en spelen nog geen wedstrijdjes.


Benjamins: een programma voor 5- en 6-jarigen

Na het Funkey programma volgt een Benjamin programma. De Benjamins leren spelvormen met en zonder bal, doen meer oefeningen doen met bal en stick en leren de basisbeginselen van het hockey. De benjamins trainen 1 keer in de week en spelen nog geen wedstrijdjes.

 

F-categorie: een programma voor 6- en 7-jarigen.

Je speelt in een team, traint 1 keer in de week en speelt op zaterdag wedstrijdjes met een drietal of viertal op een achtste veld.

 

E6-categorie: een programma voor 7-jarigen.

Je speelt in een team, traint 2 keer in de week en speelt zaterdag wedstrijdjes met een zestal op een kwart veld.

 

E8-categorie: een programma voor 8-jarigen.

Je speelt in een team, traint 2 keer in de week en speelt zaterdag wedstrijdjes met een achttal op een half veld.

 

Vanaf 10 jaar speel je in een elftal op een heel veld. Ook dan geldt weer een indeling naar leeftijd: D-categorie is 10-11 jaar, C-categorie is 12-13 jaar, B-categorie is 14-15 jaar en A-categorie is 16-17 jaar.

 

Voor beginnende hockeyers vanaf 10 jaar organiseren we vaak speciale starterstrainingen mits er voldoende aanmeldingen zijn. Hier leer je de basisbeginselen van hockey zodat het veilig is om aan de reguliere trainingen en wedstrijden deel te nemen. Daarna word je zo snel mogelijk ingedeeld in een team.