actie veld FJK_4158.jpg header keeper liggend blauw FJK_0679.jpg header keeper vliegend FJK_0831.jpg pionnen FJK_3969-2.jpg stick kunstgras FJK_3972.jpg team yell FJK_4003.jpg
 

Over Hockeer


HV Hockeer ligt bovenop de Bemelerberg in Cadier en Keer, op het sportcomplex Bakkerbosch. De club is in 1976 opgericht. Deze zomer zijn de velden vervangen door twee prachtige nieuwe watervelden (van internationaal niveau) én een (zand)oefenveld. De ligging van de club is uniek. Vanaf het hoofdveld is er een prachtig uitzicht over heel Maastricht tot bijna dertig kilometer ver, richting de gemeente Sittard-Geleen.

Hockeer is een kleinschalige club, op dit moment hebben we bijna 500 leden: jeugdleden vanaf 4 jaar, veteranen, én senioren die geen competitie spelen maar wel graag doordeweeks willen hockeyen. Wij zijn een gezellige familieclub in een prachtige omgeving, en bieden hockey voor elk niveau wat wils. De club heeft een actief bestuur en commissies die een grote bijdrage leveren aan het reilen en zeilen op de club.Het Clubhuis.

Naast sporten bent u bij ons van harte welkom voor een hapje en/of drankje aan de bar in het clubhuis. 
Tijdens het na- en voorjaarsseizoen is de bar geopend op
  • Woensdag en vrijdag van 17.00 - 19.00 uur
  • Zaterdag van 8.00 -  18.00 uur


Gezond kantinebeleid
Hockeer wil als sportvereniging haar leden een omgeving bieden waar gezonder eten gemakkelijk is. We werken daarom volgens de richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.
Met een gezond aanbod en uitstraling draagt de club bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.

Ons clubhuis heeft de volgende basis:
Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
Het clubhuis hanteert deze twee uitstralingspunten:
Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes.  

Het clubhuis stimuleert water drinken
In ons clubhuis is water altijd beschikbaar. We bieden watertappunten voor bidons, zowel buiten als binnen die altijd toegankelijk zijn en kannen met water of flesjes water als de kantine geopend is.

Onze ambitie
Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.
Onze ambitie voor dit jaar is het certificaat Bronzen Kantine halen:
Het uitgestalde aanbod biedt in elke aangeboden productgroep minstens één betere keuze aan;
We bieden groente of fruit aan;
De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

Hockeer werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine
Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft.
Tevens is het één van de speerpunten van de barcommissie, die actief hierop let.
Met onze barcommissie hebben wij afgesproken dat we ieder jaar in januari het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur.

Assortiment
Standaard bieden we in de kantine diverse warme en koude dranken aan, alsmede (gezonde) snacks en hartige gerechten.
Op woensdag en vrijdag bieden we tevens een simpele huisgemaakte maaltijd aan, voor €4,50 per maaltijd. Degenen die hier gebruik van willen maken wordt aangeraden zich uiterlijk op maandag aan te melden voor diezelfde week, onder vermelding van je naam, de dag die het betreft en het aantal maaltijden. Aanmelden kan via een email aan [email protected]
Op zaterdag (en eventueel zondag) kunnen we voor teams een gezond ontbijt/lunch of een pizzalunch verzorgen. Dit moet van tevoren met de barcommissie afgestemd worden. Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

Alcohol beleid
Alcohol wordt conform de drank- en horecavergunning pas vanaf 16.00u geschonken. Conform wetgeving schenken wij geen alcohol aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De barmedewerkers zullen bij twijfel vragen om een ID-bewijs.
 

Sponsoren

Zoeken